Migdały smażone w oliwie

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Migdały smażone w oliwie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 l oliwy

280g całych, blanszowanych migdałów

1 pęczek listków rozmarynu

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę do 160°C na ogniu od średniego do silnego. Ostrożnie wrzuć migdały do wrzącego tłuszczu. Podgrzewaj mieszając, aż migdały zaczną zmieniać kolor. Gdy staną się złocistobrązowe, dorzuć rozmaryn i mieszaj przez kilka minut. Ostrożnie odcedź migdały. Wymieszaj migdały i rozmaryn z solą i pieprzem. Pozostaw do wystygnięcia. Warto także wystudzić oliwę i użyć ją ponownie.



Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Placki makaronowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.