Migdały smażone w oliwie

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Migdały smażone w oliwie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 l oliwy

280g całych, blanszowanych migdałów

1 pęczek listków rozmarynu

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę do 160°C na ogniu od średniego do silnego. Ostrożnie wrzuć migdały do wrzącego tłuszczu. Podgrzewaj mieszając, aż migdały zaczną zmieniać kolor. Gdy staną się złocistobrązowe, dorzuć rozmaryn i mieszaj przez kilka minut. Ostrożnie odcedź migdały. Wymieszaj migdały i rozmaryn z solą i pieprzem. Pozostaw do wystygnięcia. Warto także wystudzić oliwę i użyć ją ponownie.



Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grissini
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.