Jacek Sikora

Migdały rocher


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Migdały rocher
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 tabliczki czekolady mlecznej

50 dag migdałów w kształcie słupków

cukier puder do posypania migdałów

50 g cukru

50 ml amaretto

 

Przygotowanie:

Do garnka wlać amaretto i dosypać cukier. Zrobić syrop. Słupki migdałowe rozsypać na blasze i za pomocą pędzelka zwilżyć je syropem. Obsypać cukrem pudrem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15 minut. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć ją z uprażonymi migdałami. Masę przełożyć do papierowych papilotek i odstawić do zastygnięcia

powrót

Podobne przepisy

Deser z kukurydzy
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażone banany z sosem z kasztanów jadalnych
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Alkohole (odc.34)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding ryżowy z wanilią i różową gruszką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

#Katiana

05.08.2011 11:39


Kraków

CYTUJ

Pysznie wyglądają te migdały :) Aż bym schrupała od razu z obrazka :) Ostatnio czytałam na blogu klubu miłośników dobrej herbaty/ Bardzo ciekawy wpis na temat migdałów :) Ogólnie chyba będę je częściej jadać :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.