Antony Worrall Thompson

Migdałowe gazpaczo


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Migdałowe gazpaczo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciabatta

łyżka octu winnego

100 g zblanszowanych

obranych migdałów (można je dodatkowo podprażyć)

2-3 ząbki czosnku

kilka łyżek jogurtu

¾ litra zimnej wody (można dolać więcej

jeśli zupa będzie za gęsta)

4 łyżki oliwy

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Chleb porwać na kawałki i zmiksować w malakserze. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Wlać zupę do miski. Podawać schłodzoną, udekorowaną winogronami i listkami pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ulubiona zupa soczewicowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.