Migas

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

Migas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek liści jarmużu lub chińskiego brokuła

1 ząbek czosnku podzielony na połówki

pół filiżanki świeżych okruchów chleba (nie paczkowanych)

najlepiej z portugalskiego chleba kukurydzianego

niezbyt drobnych

½ filiżanki orzeszków pinii

¾ filiżanki kolorowej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Umyć liście jarmużu lub brokuła chińskiego. Ułożyć liście, zwinąć i drobno posiekać. Rozgrzać ogień na patelni. Wrzucić ząbek czosnku dla aromatu. Wyjąć. Wrzucić kawałki chleba i usmażyć na złoto. Dodać poszatkowane liście, orzeszki i fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem cukrowym
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kotlet z soczewicy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.