Mark  Bittman

Mieszanka pięciu przypraw


Przepis z programu Minimalista (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Mieszanka pięciu przypraw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka ziarenek pieprzu seczuańskiego

6 gwiazdek anyżu

półtorej łyżki całych goździków

1 laska cynamonu

2 łyżki nasion kopru włoskiego

 

 

Przygotowanie:


Włożyć wszystkie składniki do młynka do przypraw lub do kawy i zmielić na miałki proszek. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez kilka miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Hiyayakko – tofu w przybraniu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kremowy ryż kokosowy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.