Mieszanka grillowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Mieszanka grillowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kawałki polędwicy jagnięcej

250 g polędwicy wołowej

500 g wątroby cielęcej

500 g nerek jagnięcych

2 kawałki krwistego

bochenek chleba na zakwasie

2 przekrojone na pół cebule

4 duże przekrojone na pół pomidory

sól i pieprz

oliwa

250 g masła

natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie:

Mięso skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec odwracając co kilka minut. W chłodniejszej części grilla upiec cebule, pomidory i pokrojony chleb.
Mięso i warzywa przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.

powrót

Podobne przepisy

Karkówka z grilla
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rostbef wołowy gotowany z jajkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pyttipanna
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Gołąbki z kaszą, wątróbką i śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotlety wieprzowe z oliwkami i cytryną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.