Ricardo Larrivee

Melony z szynką parmeńską


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Melony z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 przepołowione melony kantalupa

375 ml posiekanej szynki parmeńskiej

375 ml białego porto

 

 

Przygotowanie:


Odetnij plaster ze spodu połówki melona, żeby się nie przewracała. Wyjmij łyżką nasiona. Wydrążone melony napełnij szynką. Skrop porto. Podawaj jako przystawkę.

powrót

Podobne przepisy

Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.