Ricardo Larrivee

Melony z szynką parmeńską


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Melony z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 przepołowione melony kantalupa

375 ml posiekanej szynki parmeńskiej

375 ml białego porto

 

 

Przygotowanie:


Odetnij plaster ze spodu połówki melona, żeby się nie przewracała. Wyjmij łyżką nasiona. Wydrążone melony napełnij szynką. Skrop porto. Podawaj jako przystawkę.

powrót

Podobne przepisy

(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.