Meksykańskie tacos z wołowiną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
trudność: łatwe

Meksykańskie tacos z wołowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilogram pokrojonej w kostkę wołowiny

6 posiekanych pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych

100 g posiekanej cebuli

pół łyżeczki posiekanego czosnku

łyżeczka pieprzu kajeńskiego

łyżeczka kminu

łyżeczka soli

puszka fasoli podsmażonej na oliwie

4 łyżki oliwy

sałata

12 tortilli

50 g startego sera

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć kmin i pieprz kajeński. Dodać mięso. Osolić, dołożyć czosnek, cebulę, fasolę, pomidory i masło. Smażyć do miękkości. Zrobić salsę z awokado, jalapeno, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limetki, oliwy i natki. Tortille lekko podpiec. Układać na nich listki sałaty, mięso, salsę i starty ser.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.