Delia  Smith

Meksykańskie enchiladas


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Meksykańskie enchiladas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Salsa

średnia, czerwona cebula

czterystugramowa puszka pomidorów

dwie łyżki posiekanej kolendry

zielone chilli

sok z limonki



Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Pomidory odcedzamy. Chilli siekamy. Połowę cebuli mieszamy z pozostałymi składnikami.



Pozostałe składniki

4 tortille

10 dag sera średnio łagodnego

15 dag mozzarelli



Przygotowanie

Tortille odświeżamy, podsmażając 6 sekund z każdej strony na suchej patelni. Pośrodku każdego placuszka układamy łyżkę salsy, czubatą łyżkę pokrojonych

w kostkę i wymieszanych serów, oraz łyżkę śmietany. Ostrożnie zwijamy placek

i układamy go w naczyniu do zapiekania złączeniem na dół. Po ułożeniu wszystkich tortilli w naczyniu polewamy je resztą śmietany, pokrywamy pozostałą salsą

i posypujemy resztką sera oraz cebuli. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i pieczemy 25 – 30 minut.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.