Meksykański dip fasolowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
trudność: łatwe

Meksykański dip fasolowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

łyżka oliwy

posiekana cebula

2 pokrojone ząbki czosnku

łyżeczka uprażonego mielonego kminu

łyżka posiekanych łodyżek kolendry

1400 g czarnej fasoli z puszki

1-2 łyżki jalapeno

filiżanka rozgniecionego twardego tofu

pół filiżanki natki kolendry

sól

skórka i sok z limetki



Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać czosnek, kmin i kolendrę. Podsmażyć i dodać fasolę, jalapeno, tofu i natkę kolendry. Smażyć mieszając. Zmiksować na gładką masę i przyprawić do smaku skórką i sokiem z limetki.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.