Marieta  Marecka

Medaliony z indyka z ananasem i serem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 14915

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pierś z indyka

plastry ananasa z puszki

żurawina

ser żółty

papryka ostra

sól

pieprz

mąka

Przygotowanie:

Pierś indyka kroimy na ok. 2 cm kotlety, lekko je ubijamy, przykryte folią spożywczą. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką, obtaczamy w mące, nadmiar strzepujemy. Krótko smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie podgrzewamy piekarnik z opcją opiekania od góry. Ściągamy indyka z patelni i na tej samej smażymy do zezłocenia plastry ananasa. Medaliony układamy na blasze, na każdego kładziemy plaster ananasa i plaster sera . Zapiekamy krótko, aż ser się rozpuści w miejscu zagłębienia kładziemy łyżeczkę żurawiny. Podajemy gorące.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.