Annabel  Langbein

Masło z orzechów laskowych


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Masło z orzechów laskowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 szklanki orzechów laskowych

½ łyżeczki soli

¾ szklanki oleju o neutralnym smaku



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Orzechy wysypać na blaszkę, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Następnie przesypać je na ściereczkę i pocierając zdjąć skórki. Wrzucić do robota kuchennego. Rozdrobnić, dodać sól. Miksować wlewając olej. Masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.