Masło pomarańczowe

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Masło pomarańczowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

115 g miękkiego masła

2 czubate łyżki dżemu pomarańczowego

2 łyżki pomarańczowego likieru Grand Marnier

Przygotowanie:

Utrzyj wszystkie składniki na gładką masę. Przełóż do ozdobnej miseczki. Udekoruj plasterkiem pomarańczy. Pozostaw w temperaturze pokojowej, żeby masło było miękkie i łatwo się rozsmarowywało.

powrót

Podobne przepisy

Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiący bakłażan z jogurtem na słodko i granatem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Hałwa z semoliny
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.