Andrzej Polan

Maślankowa panna cotta z jeżynami


Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

Maślankowa panna cotta z jeżynami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szkl. maślanki

1 szkl. śmietany 36%

20 g żelatyny

60 g cukru

skórka z 1 cytryny

laska wanilii

szklanka świeżych jeżyn

cukier puder

olej Kujawski z bazylią i cytryną

Przygotowanie:

Żelatynę namocz w maślance (1/2 szkl.). Pozostałą maślankę połącz ze śmietaną, cukrem, skórką z cytryny i ziarenkami wanilii, podgrzej, ale nie gotuj. Do podgrzanej maślanki i śmietany dodaj namoczoną żelatynę, wszystko dokładnie wymieszaj i wylej do naczyń, wstaw do lodówki.
Jeżyny połącz z cukrem, delikatnie rozgnieć i dodaj kilka kropel oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną. Jeżyny podawaj z panna cottą.

powrót

Podobne przepisy

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.