Maślana bułka z kiszonymi burakami i kozim serem z pesto

Maślana bułka z kiszonymi burakami i kozim serem z pesto
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Pesto:
  • 4-5 łyżek obranych pistacji
  • 2 garści rukoli
  • garść rukwi wodnej
  • 2 garści roszponki
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • 2 ząbki czosnku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraki pokrój w długie i cienkie zapałki, podobnie zrób z marchewką.
Pokrojone warzywa wymieszaj z pokruszonym serem kozim i uprażonymi orzeszkami ziemnymi.
Pistacje zmiksuj ze wszystkimi składnikami pesto. Dolewaj tyle oleju, aż powstanie sos. Dopraw solą.
Bułkę rozetnij i wewnętrzną stroną przesmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj pesto i nałóż sporą ilość pokrojonych buraków i marchewki z serem. Na wierzch ułóż kiełki. Podawaj, póki ciepłe. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA