Masła smakowe

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Masła smakowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Masło maitre d’hotel:

110 g miękkiego niesolonego masła

łyżeczka musztardy diżońskiej (ew.)

łyżeczka posiekanej natki pietruszki

łyżeczka soku z cytryny

szczypta papryki lub pieprzu kajeńskiego

sól i pieprz





Przygotowanie:

Zmieszać wszystkie składniki. Zwinąć w rulon w papierze śniadaniowym i zmrozić. Podawać w krążkach na rybie lub mięsie.



INNE PROPOZYCJE:



Masło chrzanowe:

3 łyżki chrzanu, 125 g masła, sól i pieprz



Masło z suszonymi pomidorami i bazylią:

6 – 8 pomidorów suszonych na słońcu, odsączonych i drobno pokrojonych, łyżka

posiekanej bazylii, 125 g masła, sól i pieprz



Masło ze świeżymi ziołami:

po łyżce koperku, natki pietruszki, tymianku, szczypiorku, mięty, bazylii i skórki cytrynowej, 125 g masła, sól i pieprz



Laura Calder



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

Podobne przepisy

Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Szarmula
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.