Masła smakowe

Masła smakowe
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przygotowanie:




Masło maitre d’hotel:
110 g miękkiego niesolonego masła
łyżeczka musztardy diżońskiej (ew.)
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka soku z cytryny
szczypta papryki lub pieprzu kajeńskiego
sól i pieprz


Przygotowanie:
Zmieszać wszystkie składniki. Zwinąć w rulon w papierze śniadaniowym i zmrozić. Podawać w krążkach na rybie lub mięsie.

INNE PROPOZYCJE:

Masło chrzanowe:
3 łyżki chrzanu, 125 g masła, sól i pieprz

Masło z suszonymi pomidorami i bazylią:
6 – 8 pomidorów suszonych na słońcu, odsączonych i drobno pokrojonych, łyżka
posiekanej bazylii, 125 g masła, sól i pieprz

Masło ze świeżymi ziołami:
po łyżce koperku, natki pietruszki, tymianku, szczypiorku, mięty, bazylii i skórki cytrynowej, 125 g masła, sól i pieprz

Laura Calder

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA