Jacques Pépin

Masa z sardeli


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Masa z sardeli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ilość: Około 20 małych kanapek



Zawartość 60. gramowej puszki z sardelami przełożyć do malaksera. Dodać ¼ szklanki całych migdałów, 1 ząbek czosnku, 1 umytą i pokrojoną na ćwiartki pieczarkę, ¾ szklanki pokrojonego w kostkę o boku 1 cm wiejskiego chleba (najlepiej jednodniowego) oraz 3 łyżki oliwy najwyższej jakości. Miksować, aż masa będzie grubo posiekana. Ukroić kilka plastrów o grubości 6 mm twardego sera - typu gruyere, manchego lub provolone. Pokroić na kwadraty o boku 2,5 cm. Nakładać na ser po 1 łyżeczce masy z sardeli. Przybrać płatkami migdałów i podawać.





© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.