Masa z gorzkiej czekolady

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Masa z gorzkiej czekolady
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

450 g gorzkiej czekolady

225 g masła

2 łyżki kakao

240 ml śmietany

1 łyżka ekstraktu wanilii

760 g cukru pudru

Przygotowanie:

Do miski ustawionej nad garnkiem z wrzątkiem wrzuć czekoladę, masło i kakao. Dzięki temu czekolada jest izolowana i nie zaszkodzi jej bezpośredni ogień, gdy ją roztapiasz. Rozpuszczoną przelej do miski, dodaj śmietanę i wanilię. Ucieraj, stopniowo dosypującą cukier puder. Ucieraj do chwili, aż masę będzie można rozsmarować.

powrót

Podobne przepisy

Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.