Agnieszka Kręglicka

Masa czekoladowa – ganache


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Masa czekoladowa – ganache
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 tabliczka 100 g gorzkiej czekolady

1/2 szklanki kremówki

 

 

Przygotowanie:


Pokruszyć czekoladę do miski. Kremówkę zagotować. Gorącą kremówką zalać czekoladę. Zostawić na kilka minut, po czym dokładnie rozmieszać, aż cała czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce, mieszać co jakiś czas, aby nie powstała skorupa na wierzchu. Wyjąć i przy pomocy rózgi ubijać, aż stanie się puszysta.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.