Laura Calder

Marynowany ser kozi


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Marynowany ser kozi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g sera koziego

pokrojonego na kawałki 2.5 cm

2 liście laurowe

2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu

3 gałązki tymianku

4 obrane ząbki czosnku

skórka z 1 cytryny

oliwa do zalewy

 

Przygotowanie:

Włóż wszystko (poza oliwą) do czystego słoika. Zalej składniki oliwą. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Trzymaj miesiąc.

powrót

Podobne przepisy

Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Dwukrotnie pieczony suflet z sera
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.