Marynowany sandacz z sosem musztardowym

Marynowany sandacz z sosem musztardowym
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszaj w misce. Filety sandacza dokładnie natrzyj. Rybę włóż do naczynia skórą do dołu. Naczynie przykryj folią spożywczą. Rybę dociśnij deską z obciążeniem i wstaw do lodówki minimum na dobę. Przygotuj dodatki. W misce utrzyj żółtka. Dodaj musztardę, białe wino, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos dopraw koprem włoskim, solą i świeżym posiekanym koperkiem. Zrób ostro-słodki sos. W misce wymieszaj sok z limonki z łyżką cukru pudru. Dodaj posiekaną papryczkę chili i sos sojowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zamarynowany filet sandacza oczyść z nadmiaru marynaty i pokrój w cienkie plastry, ale bez skóry. Na talerzu ułóż plastry sandacza i podawaj je z sosami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA