Marynowane zielone pomidory

Marynowane zielone pomidory
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 4 szklanki zielonych pomidorów
  • pokrojonych na cząstki
  • 1½ szklanki białego octu winnego
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki cukru
  • 1 cebula
  • pokrojona w plasterki
  • 4 ząbki czosnku
  • pokrojone w plasterki
  • 1 łyżka nasion gorczycy
  • 1 łyżka soli
  • 6 ziaren czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż pomidory do słoików. Pozostałe składniki zagotuj i zalej pomidory płynem z przyprawami. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać do 3 miesięcy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA