Anna Olson

Marynowane zielone pomidory


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Marynowane zielone pomidory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki zielonych pomidorów

pokrojonych na cząstki

1½ szklanki białego octu winnego

1 szklanka wody

½ szklanki cukru

1 cebula

pokrojona w plasterki

4 ząbki czosnku

pokrojone w plasterki

1 łyżka nasion gorczycy

1 łyżka soli

6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż pomidory do słoików. Pozostałe składniki zagotuj i zalej pomidory płynem z przyprawami. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać do 3 miesięcy.

powrót

Podobne przepisy

Ogórki kiszone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pomidory suszone marynowane w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w marynacie octowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Ocet jabłkowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.