Gosia  Molska

Marynowana pierś kaczki na radicchio


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Marynowana pierś kaczki na radicchio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pierś kacza

4 łyżki miodu

3 pomarańcze

2 limonki

2 ząbki czosnku

główka radichio

ocet balsamiczny figowy

oliwa extra virgin

 

Przygotowanie:

Piersi kaczki naciąć od strony skóry, posolić i popieprzyć. Podsmażyć przez chwilę na patelni grillowej. Po zdjęciu z patelni, posmarować miodem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut. Przygotować marynatę. Do miski wcisnąć sok z owoców, dodać drobno posiekany czosnek. Po upieczeniu, kaczkę pokroić w plastry i jeszcze mocno ciepłą zostawić w marynacie do ostygnięcia. Z radichio usunąć gorzki głąb. Przygotować sos vinegret z balsamico, oliwy i łyżki miodu. Polać sosem radichio, ułożyć plastry kaczki, podawać.

powrót

Podobne przepisy

Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasztet z grochu z kurkami
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.