Marynata cytrynowa

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Marynata cytrynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cytryny

½ filiżanki oleju

1 łyżeczka suszonej cebuli w proszku

1 łyżeczka natki pietruszki

1 łyżeczka suszonego czosnku w proszku

1 łyżeczka oregano (niekoniecznie)

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pokrój cytryny na ćwiartki i wyciśnij tak, żeby otrzymać jak najwięcej soku. Wymieszaj sok z cytryn z olejem, suszoną cebulą w proszku i czosnkiem w proszku, natką pietruszki i solą. Posmaruj marynatą szaszłyki przed grillowaniem.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Wytrawne kebaby jogurtowe i chutney z bazylii
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.