Marynata cytrynowa

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Marynata cytrynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cytryny

½ filiżanki oleju

1 łyżeczka suszonej cebuli w proszku

1 łyżeczka natki pietruszki

1 łyżeczka suszonego czosnku w proszku

1 łyżeczka oregano (niekoniecznie)

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pokrój cytryny na ćwiartki i wyciśnij tak, żeby otrzymać jak najwięcej soku. Wymieszaj sok z cytryn z olejem, suszoną cebulą w proszku i czosnkiem w proszku, natką pietruszki i solą. Posmaruj marynatą szaszłyki przed grillowaniem.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.