Marynata cytrynowa

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Marynata cytrynowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 cytryny

½ filiżanki oleju

1 łyżeczka suszonej cebuli w proszku

1 łyżeczka natki pietruszki

1 łyżeczka suszonego czosnku w proszku

1 łyżeczka oregano (niekoniecznie)

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pokrój cytryny na ćwiartki i wyciśnij tak, żeby otrzymać jak najwięcej soku. Wymieszaj sok z cytryn z olejem, suszoną cebulą w proszku i czosnkiem w proszku, natką pietruszki i solą. Posmaruj marynatą szaszłyki przed grillowaniem.

powrót

Podobne przepisy

Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Hałwa z semoliny
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.