Gary  Mehigan

Marynata „romesco” do mięsa


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Marynata „romesco” do mięsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka pieczonych papryk piquillo

4 papryczki chilli

4 ząbki czosnku

4 pomidory

500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

100 ml octu z sherry

200 g prażonych płatków migdałów

1 łyżka stołowa ostrej papryki

2 pęczki świeżej szałwii

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładka masę. Wymieszać z wybranym mięsem i zostawić na noc w lodówce, aby mięso nabrało aromatu.

powrót

Podobne przepisy

Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.