Marynata „romesco” do mięsa

Marynata „romesco” do mięsa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 1 puszka pieczonych papryk piquillo
  • 4 papryczki chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • 500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 100 ml octu z sherry
  • 200 g prażonych płatków migdałów
  • 1 łyżka stołowa ostrej papryki
  • 2 pęczki świeżej szałwii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładka masę. Wymieszać z wybranym mięsem i zostawić na noc w lodówce, aby mięso nabrało aromatu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA