Gary  Mehigan

Marynata „romesco” do mięsa


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Marynata „romesco” do mięsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka pieczonych papryk piquillo

4 papryczki chilli

4 ząbki czosnku

4 pomidory

500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

100 ml octu z sherry

200 g prażonych płatków migdałów

1 łyżka stołowa ostrej papryki

2 pęczki świeżej szałwii

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładka masę. Wymieszać z wybranym mięsem i zostawić na noc w lodówce, aby mięso nabrało aromatu.

powrót

Podobne przepisy

Dosa Masala
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.