Annabel  Langbein

Marokańskie jajka


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Marokańskie jajka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

marokański sos pomidorowy

4 duże garści świeżego szpinaku

jajka (2 na osobę)

kilka łyżek greckiego jogurtu

dukkah



Przygotowanie:

Sos podgrzać na dużej patelni. Dodać szpinak i dusić, aż zwiędnie. W masie zrobić wgłębienia na jajka. Wlać w nie jajka wbijając je najpierw pojedynczo do miseczki. Kiedy się zetną, udekorować wierzch kopczykami jogurtu i posypać dukkah.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.