Marokańskie jajka

Marokańskie jajka
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Przygotowanie:

Składniki:
marokański sos pomidorowy
4 duże garści świeżego szpinaku
jajka (2 na osobę)
kilka łyżek greckiego jogurtu
dukkah

Przygotowanie:
Sos podgrzać na dużej patelni. Dodać szpinak i dusić, aż zwiędnie. W masie zrobić wgłębienia na jajka. Wlać w nie jajka wbijając je najpierw pojedynczo do miseczki. Kiedy się zetną, udekorować wierzch kopczykami jogurtu i posypać dukkah.


@Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA