Marokański kurczak z oliwkami

Marokański kurczak z oliwkami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 57)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurczaka obsmażyć na oliwie. Zmiksować cebulę, chili, czosnek, paprykę, pieprz, imbir, kmin, natkę kolendry i pietruszki oraz połowę oliwek. Tak przygotowaną pastą zalać kurczaka. Wlać bulion i gotować przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać oliwki i szafran. Kurczaka przełożyć do naczynia do zapiekania, zalać sosem, w którym się gotował i piec przez półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Przed podaniem doprawić całość sokiem z cytryny i przybrać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA