Ricardo Larrivee

Marchewkowa panna cotta


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Marchewkowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 posiekana cebula

1 łyżka masła

1 ½ (375 ml) pokrojonej marchwi

1 łyżka żelatyny

3 łyżki zimnej wody

sól i pieprz



Przygotowanie:

W rondlu zeszklij cebulę na maśle. Dodaj marchew i gotuj 2 minuty. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut lub do czasu, gdy marchew zmięknie. Posmaruj olejem 4 foremki. Namocz żelatynę w wodzie i odstaw na 5 minut. Wlej żelatynę do marchwi. Zmiksuj masę w malakserze, aż stanie się gładka i jednolita. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej do foremek. Ostudź i odstaw do lodówki na 6 godzin.



© Ricardo Larrivée

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.