Ricardo Larrivee

Marchewkowa panna cotta


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Marchewkowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 posiekana cebula

1 łyżka masła

1 ½ (375 ml) pokrojonej marchwi

1 łyżka żelatyny

3 łyżki zimnej wody

sól i pieprz



Przygotowanie:

W rondlu zeszklij cebulę na maśle. Dodaj marchew i gotuj 2 minuty. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut lub do czasu, gdy marchew zmięknie. Posmaruj olejem 4 foremki. Namocz żelatynę w wodzie i odstaw na 5 minut. Wlej żelatynę do marchwi. Zmiksuj masę w malakserze, aż stanie się gładka i jednolita. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej do foremek. Ostudź i odstaw do lodówki na 6 godzin.



© Ricardo Larrivée

powrót

Podobne przepisy

Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.