Grzegorz  Łapanowski

Marchewka z groszkiem cukrowym


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 4075

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g groszku

2-3 marchewki

garść kiełków słonecznika

ew. mała garść orzechów włoskich

 

Dressing:

łyżeczka sosu sojowego

łyżeczka sosu ostrygowego

łyżeczka miodu

1 ząbek czosnku

kilka listków kolendry

łyżka soku z cytryny

1 chili drobno siekane

5 łyżek oleju

Przygotowanie:

Przygotowujemy dressing łącząc wszystkie składniki oprócz oleju. Kiedy wymieszamy je na gładką masę powoli dodajemy olej. Doprawiamy do smaku. Groszek cukrowy tniemy na ukos. W ten sposób uzyskamy podłużne trójkąty. Możemy go sparzyć, nie musimy – ma być chrupki. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Łączymy wszystkie składniki i serwujemy ze smażonym tofu.

powrót

Podobne przepisy

Ciasteczka owsiane z kawą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szparagi po polsku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#iiga

27.02.2011 15:30


Grudziądz

CYTUJ

Zgadza się w przepisie podanym w telewizji był imbir, a marchewki i groszek były krótko podgotowane

#annk

17.01.2011 09:44


Lublin

CYTUJ

A gdzie podział się imbir. Wczoraj oglądałam program z zaciekawieniem i pomyślałam, że przepis znajdę na stronie internetowej ale sie rozczarowałam. Brak rzetolności i dokładności w przepisach a tgo nie lubię najbardziej:(

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.