James  Martin

Marchewka à la Vichy


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Marchewka à la Vichy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g marchwi gatunku chantenay

25 g masła

1 duża szczypta soli

3 łyżki stołowe miałkiego cukru

1 garść posiekanej trybuli

świeżo zmielony czarny pieprz

woda mineralna Vichy do gotowania (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć oskrobane marchewki do rondla. Zalej zimną wodą tak, żeby je zakryć. W oryginalnym przepisie stosuje się wodę mineralną Vichy, ale możesz ją zastąpić kranówką. Dorzuć masło, sól i cukier. Na silnym ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10 minut nie zmniejszając płomienia, aż będą miękkie. Dorzuć trybulę i pieprz. Odcedź nadmiar wody, podawaj do wołowiny Wellington.

powrót

Podobne przepisy

Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajecznica z salami i botwinką podana z salsą z papryczkami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pęczki sałaty z szynką
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.