James  Martin

Marchewka à la Vichy


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Marchewka à la Vichy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g marchwi gatunku chantenay

25 g masła

1 duża szczypta soli

3 łyżki stołowe miałkiego cukru

1 garść posiekanej trybuli

świeżo zmielony czarny pieprz

woda mineralna Vichy do gotowania (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć oskrobane marchewki do rondla. Zalej zimną wodą tak, żeby je zakryć. W oryginalnym przepisie stosuje się wodę mineralną Vichy, ale możesz ją zastąpić kranówką. Dorzuć masło, sól i cukier. Na silnym ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10 minut nie zmniejszając płomienia, aż będą miękkie. Dorzuć trybulę i pieprz. Odcedź nadmiar wody, podawaj do wołowiny Wellington.

powrót

Podobne przepisy

Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.