Adam Chrząstowski

Mango, truskawki i maliny w imbirowym miodzie z jogurtem


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 4935

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szt. mango dojrzałego

250 g truskawek

200 g malin

3 cm świeżego imbiru

6 listków mięty

1/3 szklanki miodu

1/2 szklanki jogurtu

 

 

Przygotowanie:


Miód zagotuj w rondelku i zetrzyj do niego obrany imbir. Odstaw do schłodzenia. Mango obierz i pokrój w kostkę. Truskawki pokrój w cząstki. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj z posiekaną miętą. Nałóż owoce do pucharków. Do ostudzonego miodu dodaj jogurt, wymieszaj i zalej tym owoce.

powrót

Podobne przepisy

Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.