Adam Chrząstowski

Mango, truskawki i maliny w imbirowym miodzie z jogurtem


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 5058

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szt. mango dojrzałego

250 g truskawek

200 g malin

3 cm świeżego imbiru

6 listków mięty

1/3 szklanki miodu

1/2 szklanki jogurtu

 

 

Przygotowanie:


Miód zagotuj w rondelku i zetrzyj do niego obrany imbir. Odstaw do schłodzenia. Mango obierz i pokrój w kostkę. Truskawki pokrój w cząstki. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj z posiekaną miętą. Nałóż owoce do pucharków. Do ostudzonego miodu dodaj jogurt, wymieszaj i zalej tym owoce.

powrót

Podobne przepisy

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.