Adam Chrząstowski

Mango, truskawki i maliny w imbirowym miodzie z jogurtem


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 4984

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szt. mango dojrzałego

250 g truskawek

200 g malin

3 cm świeżego imbiru

6 listków mięty

1/3 szklanki miodu

1/2 szklanki jogurtu

 

 

Przygotowanie:


Miód zagotuj w rondelku i zetrzyj do niego obrany imbir. Odstaw do schłodzenia. Mango obierz i pokrój w kostkę. Truskawki pokrój w cząstki. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj z posiekaną miętą. Nałóż owoce do pucharków. Do ostudzonego miodu dodaj jogurt, wymieszaj i zalej tym owoce.

powrót

Podobne przepisy

Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.