Ainsley Harriot

Małże z cykorią i serem roquefort


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Małże z cykorią i serem roquefort
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeże małże

liście cykorii

oliwa do smażenia

łyżeczka oleju z orzechów włoskich

limonka

szczypiorek

odrobina sera roquefort

 

 

Przygotowanie:


Małże wyjąć ze skorupek i obsmażyć na złoto na patelni. Oliwę, olej z orzechów włoskich i sok z limonki roztrzepać na emulsję, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać liście cykorii. Na nich umieścić małże, skropić sosem. Posypać kawałkami szczypiorku i kilkoma grudkami sera.

powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.