Małże w białym winie

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Małże w białym winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg małży

2 cebule

300 ml kremówki

0,5 litra białego wina

natka pietruszki

czosnek

100 g masła

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Świeże małże dobrze wypłukać. W garnku na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać małże i zalać winem. Dodać czosnek, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem, aż małże się otworzą. Wlać śmietanę i dodać natkę pietruszki. Podawać na głębokich talerzach.

powrót

Podobne przepisy

Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.