Malinowy pain perdu

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Malinowy pain perdu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała chałka pokrojona na 8 kawałków

2 jajka

łyżka cukru pudru

laska wanilii

100 ml śmietany kremówki

maliny

masło do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce jajka, cukier puder i śmietanę. Dodaj do mikstury nasiona wanilii. Namocz wszystkie kawałki bułki. Rozgrzej masło na patelni aż się spieni. Usmaż chałkę. Powinna się zrobić brązowa i chrupiąca z wierzchu. Nałóż po dwa kawałki na talerz i posyp świeżymi malinami.

powrót

Podobne przepisy

Pudding ryżowy z wanilią i różową gruszką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ananas z solonymi orzeszkami i lodami kokosowymi
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.