Malinowy pain perdu

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Malinowy pain perdu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała chałka pokrojona na 8 kawałków

2 jajka

łyżka cukru pudru

laska wanilii

100 ml śmietany kremówki

maliny

masło do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce jajka, cukier puder i śmietanę. Dodaj do mikstury nasiona wanilii. Namocz wszystkie kawałki bułki. Rozgrzej masło na patelni aż się spieni. Usmaż chałkę. Powinna się zrobić brązowa i chrupiąca z wierzchu. Nałóż po dwa kawałki na talerz i posyp świeżymi malinami.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z cynamonem i kremem Chantilly
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.