Rick Stein

Makaron z sosem putanesca


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Makaron z sosem putanesca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa z oliwek extra virgin

czosnek

szałwia

rozmaryn

oregano

sól

pieprz

pomidorki koktajlowe ‘cherry’

anchois

kapary

oliwki (zielone

lub czarne

według uznania)

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzaną oliwę z oliwek extra virgin wrzucić pokrojony czosnek, trochę szałwii i rozmarynu. Z pomidorów usunąć nasiona, by pozbyć się wody. Dodać anchois, kapary, oliwki, po 10-ciu minutach gotowania, sos jest gęsty i mocny w smaku. Następnie dodać trochę oregano. Ugotować makaron al dente.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kluski turlane z kurczakiem i kaparami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Makaron z sosem putanesca
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Farfalle ze śmietaną i grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
‘Nduja vongole
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Owoce morza
Szpecle zapiekane z cebulką i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.