Makaron z sosem bakaliowym

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Makaron z sosem bakaliowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

100 g migdałów

100 g orzeszków piniowych

100 g pistacji

listki z pęczka pietruszki

listki z pęczka mięty

400 g makaronu

oliwa

parmezan

ew. skórka z pomarańczy





Przygotowanie:

Wrzucić bakalie i zioła do robota i zemleć. Proszek ma być drobny, lecz z wyraźną fakturą. Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie. Odlać. Wymieszać w misce z bakaliami (zostawić trochę na przybranie), oliwą, serem i skórką pomarańczową.







UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.





powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem śmietankowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem maślanym z cytryną i rozmarynem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Pikantny makaron gryczany z shiitake i wędzonym tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Pasta a la Norma
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti z sosem alla cerepiera
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.