Makaron z sosem bakaliowym

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Makaron z sosem bakaliowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

100 g migdałów

100 g orzeszków piniowych

100 g pistacji

listki z pęczka pietruszki

listki z pęczka mięty

400 g makaronu

oliwa

parmezan

ew. skórka z pomarańczy





Przygotowanie:

Wrzucić bakalie i zioła do robota i zemleć. Proszek ma być drobny, lecz z wyraźną fakturą. Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie. Odlać. Wymieszać w misce z bakaliami (zostawić trochę na przybranie), oliwą, serem i skórką pomarańczową.







UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.





powrót

Podobne przepisy

Kopytka szczawiowe
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.