Laura Calder

Makaron z serem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Makaron z serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g makaronu

500 ml gorącego sosu beszamelowego

50 g startego grujera lub cheddara

sól i pieprz

3 łyżki bułki tartej

3 łyżki tartego parmezanu

 

Przygotowanie:


Ugotuj i odcedź makaron. Wymieszaj starty ser z ciepłym beszamelem. Wrzuć makaron. Dopraw solą i pieprzem. Danie jest już gotowe do spożycia. Można je też wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać bułką tartą i parmezanem i piec 15 min w temperaturze 220°C, aż wierzch stanie się złoty i chrupiący.

powrót

Podobne przepisy

Penne carbonara
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron zagniatany z nacią pietruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski pomidorowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z serem pleśniowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.