Makaron z pomidorami

Makaron z pomidorami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 200 g spaghetti
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 2 cukinie
  • skrawane obieraczką do warzyw
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • ⅓ szklanki liści bazylii
  • ⅓ szklanki liści mięty
  • sól morska i grubo mielony czarny pieprz
  • 1 mozzarella z mleka bawoła
  • połamana na kawałki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku, ok. 8-10 minut. Ostrym nożem naciąć pomidory. Rozdzielić na pół, wycisnąć gniazda nasienne. Makaron wymieszać z pomidorami, cukinią, sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, bazylią i miętą. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na talerze. Przybrać kawałkami mozzarelli i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA