Łukasz Łuczaj

Makaron z orlicy


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

Makaron z orlicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g makaronu z orlicy - wodę zagotować, wrzucić makaron, gotować 5 minut, odstawić, zostawić jeszcze na 5 minut, odsączyć

100 g pieprznika trąbkowego lub żółtnonogiego

100 g owoców niecierpka

pieprz seczuański

imbir ok. 0,5 cm

olej

czosnek 3 ząbki

Przygotowanie:

Czosnek i imbir obrać i posiekać. W woku rozgrzać 50 ml oleju, kiedy zacznie dymić wrzucić łyżkę piperzu seczuańskiego. Czosnek i imbir, zamieszać, wrzucić grzyby i owoce niecierpka, intensywnie mieszajać smażyć jeszcze ok. 1-2 min. Wrzucić makaron, wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Farfalle z sosem sardelowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pampuchy poznańskie z mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Spaghetti puttanesca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.