Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz i posiekaj szalotkę, seler naciowy, marchewkę i czerwoną ostrą paprykę. Zesterem zeskrob skórkę z cytryny. Nastaw wodę na makaron. Na oliwie usmaż warzywa (marchew, seler, szalotkę), dodaj ostrą paprykę, skórkę z cytryny, posól bulionem rybnym. Wrzuć krewetki, wymieszaj. Wlej wermut, przykryj patelnię i duś potrawę nie dłużej niż 10 minut. Po przykryciu patelni wrzuć makaron orkiszowy do posolonego wrzątku. Ugotuj al dente (4 do 5 minut). Odcedź ugotowany makaron i dodaj do krewetek. Na końcu spróbuj i dopraw łyżką świeżego masła. Posiekaj kolendrę (pietruszkę lub listki selera naciowego), które na końcu dodasz do potrawy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA