Makaron z jarzynami na dziko

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Makaron z jarzynami na dziko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron vermicelli

pieczarki

3 rodzaje grzybów suszonych

fasolka szparagowa

pół kapusty

marchewka

2 łyżki oleju

pół łyżeczki cukru

pół łyżeczki pieprzu

szczypta soli

2 łyżki sosu sojowego

pół szklanki wody

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki pokroić, suszone grzyby namoczyć w wodzie, wywar odlać. Pokroić ser sojowy, fasolkę szparagową, pół kapusty i marchewkę. Namoczyć makaron w zimnej wodzie. Na patelnię wlać olej i wrzucić grzyby. Usmażyć na dużym ogniu. Dodać jarzyny i ser sojowy, przyprawić cukrem, pieprzem i solą. Dolać sos sojowy i wywar z grzybów. Wrzucić makaron i wymieszać. Przybrać kolendrą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.