Janella  Purcell

Makaron z cielęciną


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Makaron z cielęciną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g cielęciny

oliwa z oliwek

100 g suszonych prawdziwków

cebula

4 ząbki czosnku

100 g pieczarek

150 ml białego wina

1400 g pomidorów z puszki

200 ml bulionu wołowego

tymianek

pieprz i sól

liść laurowy

200 g sera pecorino

200 g makaronu

pół filiżanki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Prawdziwki moczymy w odrobinie ciepłej wody, n

powrót

Podobne przepisy

Lasagne z rosołem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kopytka szczawiowe
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.