Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami

Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

  • opakowanie makaronu spaghetti
  • ½ szkl. kaparów
  • 10 szt. kiszonych pomidorków
  • oliwa do smażenia
  • mała garść świeżych liści bazylii
  • mała pikantna kiełbasa, np. chorizo
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 kromki chleba żytniego
  • 1 szt. sera buratta lub mozzarelli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć kapary, plastry kiełbasy oraz całe ząbki czosnku. Smaż, aż składniki będą chrupiące.
Dodaj liście bazylii oraz porwany chleb. Dodaj więcej oliwy i dorzuć ugotowany makaron. Tuż przed podaniem dodaj porwaną burattę i pokrojone pomidorki.
Całość możesz posypać startym twardym owczym serem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA