Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli

Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza

odsłon: 9796

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron tagliatelle

5 krewetek tygrysich

1 papryczka chilli

4-5 ząbków czosnku

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Domowy makaron tagliatelle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Szpecle zapiekane z cebulką i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

#golmoth

21.01.2012 13:18


gdansk

CYTUJ

a kiedy czosnek??

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.