Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli

Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza

odsłon: 9667

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makaron tagliatelle

5 krewetek tygrysich

1 papryczka chilli

4-5 ząbków czosnku

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Lasagne z kaczką
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Dania z kaczki

skomentuj przepis

#golmoth

21.01.2012 13:18


gdansk

CYTUJ

a kiedy czosnek??

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.