Makaron soba

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Makaron soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół paczki makaronu soba

200 g miękkiego tofu

100 g świeżych grzybów shiitake

3 posiekane dymki

pół filiżanki posiekanej kolendry

3 łyżki uprażonego sezamu

3 łyżki prażonych szalotek

sól i pieprz

 

Sos:

3 łyżki oliwy

3 krople oleju sezamowego

3 łyżki octu ryżowego

3 łyżki mirin

3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu. Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać połowę sosu i wymieszać. Rozdzielić na 4 porcje. Pozostałe składniki wymieszać w dużej misce. Skropić resztą sosu i przyprawić do smaku. Przełożyć na makaron.

powrót

Podobne przepisy

Makaron chili z kurczakiem ostro-słodkim na Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pyzy z warzywnym nadzieniem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne z kaczką
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Dania z kaczki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.