Makaron soba

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Makaron soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół paczki makaronu soba

200 g miękkiego tofu

100 g świeżych grzybów shiitake

3 posiekane dymki

pół filiżanki posiekanej kolendry

3 łyżki uprażonego sezamu

3 łyżki prażonych szalotek

sól i pieprz

 

Sos:

3 łyżki oliwy

3 krople oleju sezamowego

3 łyżki octu ryżowego

3 łyżki mirin

3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

Wymieszać składniki dressingu. Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać połowę sosu i wymieszać. Rozdzielić na 4 porcje. Pozostałe składniki wymieszać w dużej misce. Skropić resztą sosu i przyprawić do smaku. Przełożyć na makaron.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Piersi z kurczaka podane na makaronie casarecce
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.