Makaron orkiszowy z tofu i broccolini

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Makaron orkiszowy z tofu i broccolini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

paczka makaronu orkiszowego albo innego bezglutenowego

2 dymki

2 anchois

2 łyżki oliwy

2 rozgniecione ząbki czosnku

1-2 łyżeczki chili

filiżanka pokrojonego wędzonego tofu

pół pęczka broccolini

łyżka otartej skórki z cytryny

łyżka kaparów

pieprz

filiżanka mięty i natki pietruszki

oliwa i cząstki cytryny do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć na oliwie dymkę i anchois. Dodać czosnek, chili i tofu. Smażyć przez minutę i zdjąć patelnię z ognia. Zagotować wodę i zblanszować w niej broccolini. Zanurzyć je w zimnej wodzie, żeby przestały się gotować. W wodzie po broccolini ugotować makaron al dente. Broccolini podsmażyć ze skórką cytrynową i kaparami. Wszystkie składniki połączyć z ugotowanym makaronem. Posypać posiekanymi ziołami i pieprzem. Skropić oliwą i przybrać cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Kopytka szczawiowe
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.