Maryla Musidłowska

Makaron orkiszowy z orzechami


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Makaron orkiszowy z orzechami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g makaronu orkiszowego

100 g orzechów makadamia i pecan

natka pietruszki

1 cytryna

4 łyżki oleju lnianego

sól

 

Przygotowanie:

Posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Posiekaj pietruszkę. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wyciśnij sok z jednej połówki. W rondlu lekko podgrzej olej ze skórką cytrynową, pietruszką, sokiem z cytryny i solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź go i dodaj do sosu. Wrzuć orzechy i wymieszaj. Podawaj z pieczoną rybą.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem orzechowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kopytka szczawiowe
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.