Makagigi

Makagigi
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 1/2 szklanki miodu
  • szklanka cukru
  • szklanka maku
  • opakowanie cukru waniliowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj miód z cukrem. Zdejmij łyżką piankę z syropu. Dodaj przesiany suchy mak. W momencie gdy masa lekko się zrumieni wylej ją na blat wyłożony papierem do pieczenia. Rozprowadź ją do pożądanej grubości naoliwioną szpatułką lub wałkując ją posmarowanym olejem wałkiem. Pokrój na kwadraty. Podawaj z owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA