Majonez curry

Majonez curry
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 1 drobno posiekana cebula
  • masło do smażenia
  • 1 płaska łyżeczka łagodnego curry w proszku
  • 150 ml majonezu
  • 2 łyżki stołowe kwaskowej śmietany
  • 1 łyżka stołowa mango chutney
  • sok z ½ limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę smaż w rondlu na małym ogniu przez 7 minut, aż zmięknie, ale nie zbrązowieje. Dorzuć płaską łyżeczkę łagodnego curry w proszku. Podgrzewaj przez 5 minut, aby cebula nabrała aromatu. Ostudź. Dołóż masę do majonezu w misce. Dodaj kwaskową śmietanę, mango chutney i sok z limonki. Dokładnie wymieszaj. Podawaj do jaj po szkocku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA