Macedonia z cebuli dymki i nowalijek

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Macedonia z cebuli dymki i nowalijek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600-700g wiosennych warzyw (cebulka dymka

marchewka

szparagi

groszek

zielona fasolka)

50g masła

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulkę dymkę oczyszczamy z korzonków, zewnętrznych liści i zielonej części pędu. Twarde końcówki szparagów odcinamy, a szparagi obieramy obieraczką do ziemniaków. Fasolę oczyszczamy z twardych końcówek, a marchewkę obieramy. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy na kawałeczki i gotujemy każde z osobna na parze, aż będą al dente. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy odcedzone warzywa, doprawiamy do smaku szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu i podsmażamy przez 3 minuty na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Tarta szparagowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśnikowe cannelloni ze szpinakiem i czterema serami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.